EERSTE masterborder

StanSanders.nl    over kunst en anders over iets anders

[Home] [StansWeblog] [feedback.tijdelijk]

 

vorige maand    volgende maand

Smurfen bij Korst van der Hoeff

Woensdag 1 oktober 2015: Dit weekend organiseert veilinghuis Korst van der Hoeff weer een online veiling. Vrijdag en zaterdag zijn de kijkdagen. Daarna kan alleen op zaterdag- en zondagavond (3 en 4 oktober 2015) geboden worden via internet. Er zijn ook veel schilderijen te koop in uiteenlopende stijlen en uit verschillende tijden. Het meest bijzondere schilderwerk vind ik een werk van G. Oud met smurfen (lotnummer 10420). Ik heb nog nooit een schilderij met smurfen gezien. Eigenlijk weet ik niet of dit ook een echt schilderij (met olie- of acrylverf) is. Op de foto is het niet te zien en in de omschrijving staat het ook niet. Er staat wel dat het doek 30X23cm is. Het kan ook een tekening met viltstiften zijn. Jammer genoeg kunnen wij niet naar de kijkdagen om het kunstwerk van dichtbij te bekijken. Smurfen tekenen is niet moeilijk maar een echt schilderij is toch wat anders. Het minimumbedrag dat geboden moet worden is 5 euro. Dat is weinig geld voor iets dat niemand anders heeft.

 

 

2015.10.09.REN-624x313

Cartoonveiling bij heritage Auctions

Vrijdag 9 oktober 2015: Ik weet niet wat het smurfenschilderij van G. Oud heeft opgeleverd bij veilinghuis Korst van der Hoeff afgelopen weekend. Originele tekeningen die gebruikt zijn voor de productie van tekenfilms zijn gewilde verzamelobjecten. Ze worden druk verhandeld en geveild. Komende zondag (11 oktober 2015) veilt het Amerikaanse veilinghuis Heritage Auctions weer veel bekende gezichten. Daarbij moet wel meer neergeteld worden dan het minimumbod van 5 euro dat gold voor het smurfenschilderij.

De plaatjes bij dit stukje (van Family Guy en Ren&Stimpy) zijn originele handgeschilderde . Op allebei de plaatjes staat het bod nu op 125 dollar.

2015.10.20.bookworm-advertentie

Botterweg Auctions oktoberveiling 2015

Dinsdag 20 oktober 2015: Botterweg Auctions. Altijd goed voor een mooie veiling. Komende zondagmiddag (25 oktober) begint er weer een. De oktober 2015 veiling. In de dagen daarna, tot en met woensdag, worden alle voorwerpen waar op geboden kan worden (loten) geveild. Er kan van tevoren geboden worden via internet. De veiling eindigt in gedeeltes op de genoemde veilingdagen met een veiling in de zaal. Tijdens de zaalveiling kan ook live geboden worden via internet (bieders moeten zich eerst registreren).

Botterweg Auctions biedt altijd een mooie verzameling design stukken. Bijna alle design stromingen uit de 20e en 21e eeuw zijn elke veiling vertegenwoordigd. Elke keer is er een onderdeel gericht op foto’s en fotoboeken. Botterweg heeft ook de goede gewoonte om oude veilingen op de site te laten staan met de opbrengsten er bij. Een handige site dus, ook wanneer er geen veiling is.

 Wanneer ik geïnteresseerd ben in iets op een veiling probeer ik altijd even op internet vergelijkingsmateriaal te vinden. Bij Botterweg Auctions lukt mij dat vaker dan bij andere veilingen. Ook nu weer. Lot nummer 1258 is een boekenplank, gemaakt van flexibel rood kunststof. Een apart ding. Het kan in allerlei vormen worden gebogen en dan toch nog een aantal boeken dragen. Boekenwurm, rood kunststof, ontwerp Ron Arad 1997, uitvoering Kartell/ Italië, zo omschrijft Botterweg dit lot. De waarde wordt tussen de 80 en 120 euro geschat en op het moment dat ik dit schrijf is er 90 euro geboden.

Bij Bigbrands.nl is hij te krijgen in diverse uitvoeringen en lengtes. Het kunststof rode exemplaar van 3,20 meter is hier nieuw te koop voor 293 euro (gratis thuisbezorgd). Genoeg gegevens om een afweging te kunnen maken lijkt mij. Ik heb alleen niet kunnen zien of de geveilde boekenplank puntgaaf is of niet. Ik ben benieuwd hoe hoog de biedingen nog oplopen.

2015.10.22.Philip Baldwin&Monica Guggisberg bij Botterweg Auctions

Philip Baldwin&Monica Guggisberg

Donderdag 22 oktober 2015: Kavelnummer 37. Deze vaas valt op. Door alles. Mooie vorm en vooral mooie kleuren. Paars met groen. Je moet het zien om het mooi te kunnen vinden (of lelijk natuurlijk, dat kan ook). Ik wil hem niet kopen maar hou toch in de gaten wat hij oplevert. Botterweg Auctions schat de waarde op 300 tot 400 euro en er is op dit moment 240 euro geboden.     k vul de amen van de ontwerpers, Monica Guggisberg & Philip Baldwin, in de zoekmachine in en sta paf. Guggisberg en Baldwin hebben talloze schitterende vazen en glazen voorwerpen ontworpen. Het is niet eenvoudig een prijs te vinden op een van de werken van Guggisberg en Baldwin. De galeries die werk aanbieden geven meestal de price upon request. Dat betekent volgens mij meer dan een paar honderd euro. Aanstaande zondag (25 oktober) weten we meer

Stephen Rolfe Powell

Vrijdag 23 oktober 2015: Wow, wie heeft dit gemaakt? Stephen Rolfe Powell. Ik was op zoek naar voorbeelden van het werk van Guggisberg&Baldwin. Die maken mooi werk, maar dít is waanzinnig! Het bovenstaande werk is te koop bij galerie Martha Hewett. Er zijn daar meer voorbeelden van zijn werk te zien.

Wil je de prijs weten dan moet je een mailtje naar de galerie sturen. Dat zal dus geen koopje zijn. Powell maakt veel werken die mij aan de bizarre wezens in de schilderijen van Jeroen Bosch doen denken. Maar ik denk niet dat hij een diep verhaal wil vertellen. Volgens mij maakt hij de dingen zo omdat hij dit mooi vind om te maken. Ik heb in de database van artprice een paar veilingresultaten gevonden. Voor zo’n mooi psychedelisch werkje van Powell moet je tussen de 8.000 en 15.000 euro rekenen..

vorige maand     volgende maand

 

2015.10.01.SMURFEN
2015.10.09.family-guy
2015.10.20.Bookworm
2015.10.22.Philip Baldwin&Monica Guggisberg bij Botterweg Auctions2
2015.10.22.Philip Baldwin&Monica Guggisberg bij Botterweg Auctions3
2015.10.22.Philip Baldwin&Monica Guggisberg bij Botterweg Auctions5
2015.10.22.Philip Baldwin&Monica Guggisberg bij Botterweg Auctions4
2015.10.22.Philip Baldwin&Monica Guggisberg bij Botterweg Auctions1
2015.10.23.Stephen Rolfe Powell 2015.10.23.Stephen Rolfe Powell2
Home   StansWeblog   feedback.tijdelijk 
Website_Design_NetObjects_Fusion