vorige maand     volgende maand

Kapotte Poppenkop

 

De kapotte poppenkop (3)

Donderdag 1 december 2016: Het was lastig kiezen in de bouwmarkt. Ik weet nog steeds niet zeker van welk materiaal de oude etalagepop is gemaakt. Na een minuut of vijf kijken, vergelijken en rampscenario's bedenken kies ik voor een tube lakplamuur. Ik weet dat die makkelijk te verwerken is en, belangrijk, goed glad te schuren. De scheuren en gaten kunnen door de vorm van de kop niet eenvoudig met een plamuurmes worden dicht gesmeerd.  Ik zal dus eerst wat hulpmiddeltjes bij elkaar moeten bedenken. Thuis aangekomen sla ik die verstandige stap maar meteen over.

Bovenop de kop werkt het snel gevonden plamuurmes redelijk. Op lastigere plekken niet. Tijd voor: Wat ligt er voor het grijpen dat beter werkt dan blote vingers waar lakplamuur irritant makkelijk aan blijft kleven. In dit geval, aan de keukentafel, is dat een strip met zelfklevende zegels van de AH. Zo'n strip (niet de zegels) blijkt perfect om plamuur op lastige plekken te smeren. Na een kwartiertje is de klus geklaard en is de restauratie van de kop weer een ronde verder.

 

De anonieme jardiniere

Donderdag 15 december 2016: Jaren geleden zijn wij begonnen met het bezoeken van de kijkdagen in veilinghuis van der Sommen. Jammer genoeg bestaat dit veilinghuis niet meer. Een van onze aankopen van toen was deze plantenstandaard. Ik weet niet meer precies wat we er toen voor hebben betaald. Volgens mij iets van 70 euro. Ik vond het een indrukwekkend ding. Niet bepaald de stijl van de 21e eeuw maar goed gemaakt. Het ding is ruim 50 cm hoog en weegt 6 kilo. Onderaan ontbreekt helaas een scherf van het glazuur. Het aardewerk daaronder is helder wit waardoor ik denk dat de standaard van porselein gemaakt is. Sinds wij hem hebben heeft hij op verschillende plekken in de huiskamer gestaan. Meestal met een varenachtige plant. Het vormt een mooi contrast met een strakke inrichting. Nu zijn wij er toch op uitgekeken. De huiskamer wordt te vol en dan werkt zo'n standaard te druk.

Ik heb foto's gemaakt en een mail gestuurd naar veilinghuis Korst van der Hoeff in Den Bosch. Zij willen hem wel veilen. Wat hij precies waard is weten ook zij niet. Het is niet bekend wie hem gemaakt heeft en dat maakt nogal wat uit voor de prijs. Toen we hem pas hadden heb ik uren over het internet gesurfd om iets over de standaard te weten te komen. Ik heb talloze plaatjes van planters, jardinieres en andere zoektermen gezien. Een paar keer trof ik foto's van precies dezelfde standaards. De informatie bestond uit kreten al majolica (vanwege de dikke glazuur) en english. Eén keer heb ik een mail met een verzoek om informatie gestuurd maar die is door de antiquair nooit beantwoord. Binnenkort rijden we met (nog) onze jardiniere naar Den Bosch.

 

 

Comics in de Berenkuil

Maandag 19 december 2016: Comicsjunky. Een passende naam. Ik weet niet of hier een specifieke stripheld/schurk wordt uitgebeeld. Of dat het alleen gaat om de sfeer van een comic op te roepen. Afgelopen week reed ik met de auto langs de Berenkuil, zag dit werkstuk in een flits en dacht: Hé, stripverhalenstijl, dat ga ik binnenkort bekijken. Hopelijk staat het er dan nog. Ik ben nu met de fiets, heb tijd en het staat er nog. Ik kan niet zeggen waarom ik dit comic-stijl vind en andere graffiti niet. Misschien het kleurgebruik of juist het witte kader rondom de tekening. Ik weet het eigenlijk niet. Het zou waarschijnlijk niet mijn favoriete stripboek zijn maar toch blijf ik hier even naar kijken. Thuis googel ik even naar comicsjunkie maar vind niks. Bij P50 vind ik wel van alles maar niks dat met graffiti in Eindhoven te maken heeft.

graffiti Berenkuil - Superoma

Iets verder een portret van een gemaskerde oudere dame. Een super-oma dus. Ik meen al eens eerder een portret van dezelfde dame gezien te hebben. Was dat toen geen eerbetoon aan een bestaand persoon? Het wil me niet te binnen schieten en verderop is alweer nieuwe afleiding. Een leuke combinatie van tekst en beeld. Een graffitiwerk dat pas goed werkt wanneer je het snel hardop  uitspreekt, die kom je niet heel vaak tegen. Vandaag wel in de Berenkuil en volgende keer zijn er weer andere dingen te ontdekken.

grafftiti Berenkuil - G.O.A.T.

 

vorige maand     volgende maand

Kapotte Poppenkop
Kapotte Poppenkop
Kapotte Poppenkop
Kapotte Poppenkop
Geglazuurde plantenstandaard
graffiti in de Berenkuil - comicsjunky
graffiti Berenkuil
Website_Design_NetObjects_Fusion
EERSTE masterborder

StanSanders.nl    over kunst en anders over iets anders