vorige maand     volgende maand

Vlooienmarkt in De Dreef

Woensdag 3 december 2014: Een druilerige grijze zondag. Koffie drinken, in de tuin rommelen en voor de rest van de dag geen plannen. Even googelen en we vinden een vlooienmarkt van de stichting Aarle in gemeenschapshuis De Dreef in Aarle Rixtel. We zijn daar eerder geweest en hebben toen leuke dingetjes gekocht.

Twee euro entree per persoon en we kunnen langs de kraampjes schuifelen. Vrijwel meteen is het raak. Willeke ziet een mooie etalagepop-kop. De verkoopster wil er 45 euro voor hebben. Ik had een veel hoger bedrag verwacht waarbij we op zijn best in de buurt van 50 euro zouden uitkomen. Willeke   pingelt niet eens af en de eerste koop is gesloten. Ik blijf niet hangen en schuifel verder.

Ik zie een verchroomd beeldje van een voorover buigend vrouwtje dat een kus geeft. Het is zo’n beeldje dat van Delfts Blauw aardewerk in elke toeristenwinkel te krijgen is. Meestal samen met een mannetje als kussend paar. Dit is verchroomd en doet mij denken aan de potsierlijke werkstukken van Jef Koons. Het is gewoon een kitsch-ding maar door de chroomverf heeft het iets dubbels. Net op de rand van saai en interessant. De dame achter de kraam vraagt anderhalve euro. Ook daar ga ik niet op afdingen.

Dat doe ik wel bij een ingelijste tekening. Ik denk dat het drukwerk is. Het is zorgvuldig ingelijst en afgeplakt. Het lijkt op een illustratie uit een kinderboek of een stripverhaal. Het komt mij bekend voor maar ik weet niet waarvan. Jammer genoeg is het etiket op de achterkant afgeplakt. Ik moet dus iets verzinnen om dat los te weken. Maar hier bij de kraam ga ik niet te geïnteresseerd doen. De verkoper staat er al bij. Hij weet niets over het plaatje. Ik vraag mezelf af waarom iemand de moeite genomen heeft om dit plaatje in te lijsten. Die iemand was niet slim genoeg om het etiket vrij te houden. Zegt dat iets over het plaatje? De prijs zakt van 3,50 naar 2,50 euro. Misschien is het plaatje waardeloos maar er zit mogelijk een leuk verhaaltje achter dat ontdekt kan worden. Willeke heeft intussen een metalen beursje gevonden. Voor 7,50 euro is die ook van ons. De buit op de achterbank en weer naar huis.

Sandra Chevrier

Donderdag 11 december 2014: Sandra Chevrier heeft deze print gemaakt. Ik kom hem tegen terwijl ik door het aanbod van graffitiprints.com blader. De vrouw op het plaatje lijkt vol te staan met tattoos van Superman Comics. Je komt ogen te kort om alles te bekijken. Gek genoeg storen de woeste Supermanknispels en de kalme dame elkaar helemaal niet. De stripplaatjes sluiten als vanzelf aan op het lichaam. Dat moet een heel gepuzzel zijn geweest.

Verder lijkt alles in de tekening tegenstrijdig. Bij een strip verwacht je een verhaal maar ik krijg het niet klaar om dat uit de hysterische collage te halen. De dame lijkt in zichzelf gekeerd. Dat is natuurlijk niet zo. Iemand wiens lijf zo vol opvallende plaatjes zit weet wat aandacht trekken is. Misschien is de vrouw op het plaatje een personage uit een supermanstrip. De tekentechniek waarmee de huid en het haar gemaakt zijn lijkt op die van een goedkope comic. De mooie tekening wordt hoe langer hoe raadselachtiger.

De titel van de print is: La cage qui a donné sa vie à l’humanité. Dus: de kooi die haar/zijn leven gaf voor de mensheid. Op het voorhoofd staat In memory of Superman. Rechtsonder staat in een opvallend onopvallend tekstblokje: For a city to live, a man had given his all and more. De explosie van kleuren, de stille vrouw en het tekstblokje lijken samen een wat trieste boodschap over te brengen. Ze moet veel om Superman gegeven hebben.

Het werk is een zeefdruk van maar liefst 37 kleuren. Bij zeefdruk moet elke kleur apart opgebracht worden. Dat is een hoop werk voor de drukker. Er zijn enkele varianten die zover ik kan zien alleen van achtergrondkleur verschillen. Van elke variant is een beperkte oplage (15 stuks) gemaakt. Alle varianten blijken uitverkocht ondanks het aardige prijsje van 295 Pond.

NYE 2015

Woensdag 31 december 2014: Oh Ja, het is nog net 2014 dus deze nieuwjaarswens is gewoon nog op tijd. Zo en nu een nachtje feestvieren

 

2014.12.31.NYE

!

vorige maand     volgende maand

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2014.12.03.vlooienmarkt de dreef
2014.12.03.vlooienmarkt de dreef2
2014.12.03.vlooienmarkt de dreef3
2014.12.11.SANDRA chevrier
Website_Design_NetObjects_Fusion
EERSTE masterborder

StanSanders.nl    over kunst en anders over iets anders